Grafstenen en grafmonumenten Utrecht

Artea grafmonumenten in de Gemeente Utrecht

Bij Artea Grafmonumenten vindt u een grote collectie grafstenen voor Utrecht en omliggende plaatsen, zoals Haarzuilen, Vleuten en De Meern. In de loop der jaren heeft Artea Grafmonumenten vele nabestaanden geholpen bij het uitzoeken en ontwerpen van een grafsteen. Ieder jaar weer ontvangen wij dankbetuigingen van families die een grafsteen door ons hebben laten ontwerpen. Dat is een gegeven waar wij trots op zijn. Wij kennen de regels van de begraafplaatsen in Utrecht en wij willen altijd een grafsteen ontwerpen dat aan de verwachtingen van de nabestaanden voldoet. Het is immers het laatste dat men voor een dierbare kan doen. Bovendien helpt het bij het verwerken van het verlies. Wij van Artea Grafmonumenten beseffen dat het uitzoeken van een grafmonument een onderdeel is van het gehele rouwproces.

Bekijk hier onze collectie

Onze grafstenen

Grafsteen of grafmonument kopen in de Gemeente Utrecht

Waarom Artea Grafmonumenten

Artea Grafmonumenten adviseert u graag over grafstenen voor de Gemeente Utrecht en omstreken. Een grafsteen uitzoeken is veelomvattend. Bij Artea beschouwen wij een grafsteen niet alleen als een steen maar ook als een kunstwerk. Artea grafmonumenten luistert naar uw input en ideeën , samen met u wordt een ontwerp ontwikkelt tijdens het gesprek. Dit ontwerp zal dan ook 3D uitgetekend worden en gevisualiseerd worden in de vorm van een video.
Iedere gemeente en/of begraafplaats heeft ook nog eens eigen bepalingen t.a.v. afmeting en uitvoering.

Wij kennen de regels van de Gemeente Utrecht en begraafplaatsen in heel Nederland en kunnen daar op anticiperen. Met die regels in ons achterhoofd komen we samen met u tot een ontwerp. Dat kan een eenvoudig ontwerp zijn, maar ook heel uitgebreid. Tijdens onze afspraak adviseren wij u over de vele mogelijkheden in materialen en vormen. Denk hierbij aan roestvrij staal, graniet, marmer, glas, natuurlijke keien en nog vele andere opties. Vervolgens zetten wij uw wensen om in een concreet ontwerp.

Bekijk onze collectie
Grafsteen kopen in de Gemeente Utrecht

Artea Grafmonumenten in de Gemeente Utrecht

Onze werkwijze

Als u een grafsteen of grafmonument gaat kiezen voor een overleden dierbare in de Gemeente Utrechtkomt er veel op u af. Daarom begeleiden wij u bij Artea grafmonumenten Veenendaal in iedere stap van het proces. Van de oriëntatie op een grafsteen tot de uiteindelijke plaatsing van de grafsteen op de begraafplaats. Bij uw eerste bezoek aan onze showtuin kunnen wij u al gedegen advies geven en met u meedenken. Weet u al hoe het grafsteen eruit mag komen te zien? Dan maken onze deskundige adviseurs een gratis, vrijblijvend ontwerp voor u.

Bekijk onze collectie
Grafsteen kopen in de Gemeente Utrecht

Stap 1:

U oriënteert zich op een grafsteen

Wilt u een strakke, moderne grafsteen, uitgevoerd in graniet of glas in de Gemeente Utrecht? Of juist een rustieke grafsteen van bijvoorbeeld leisteen? Er zijn veel mogelijkheden wat betreft materialen, vormgeving en formaat.
Daarom is het verstandig om eerst in alle rust te kijken wat de mogelijkheden zijn.
Bekijk bijvoorbeeld online al onze beschikbare grafmonumenten.
Hier kunt u informatie nalezen en de grafstenen vergelijken. Of doe ideeën op onze inspiratiepagina.
Of bezoek onze showtuin in Veenendaal.

Bekijk onze collectie
Grafsteen kopen in de Gemeente Utrecht

Stap 2:

Wij verzamelen ideeën voor de grafsteen

Nu u een idee heeft van wat de mogelijkheden zijn voor een grafsteen in de Gemeente Utrecht, gaan we samen kijken naar wat er bij uw overleden dierbare past. Dat kan een grafmonument zijn uit onze collectie, deze kunt u personaliseren met een passende tekst, foto of accessoire. Ook de kleuren, vorm en afmeting kunnen wij naar uw wens aanpassen. U kunt zelf meerdere modellen combineren tot één grafsteen.

Wat Artea grafmonumenten Veenendaal echt uniek maakt is dat wij een grafsteen naar uw wensen kunnen ontwerpen en direct tijdens het gesprek het ontwerp kunnen tonen. Onze adviseurs gaan dan samen met u kijken naar de wensen die u heeft en zullen deze wensen direct uitwerken in een 3D tekening. Deze 3D tekening geeft u dan ook meteen een beeld hoe de grafsteen er uit komt te zien.

Bekijk onze collectie
Grafsteen kopen in de Gemeente Utrecht

Stap 3:

Wij zetten het ontwerp en de prijsopgave op papier

Wanneer uw ideeën duidelijk zijn voor een grafsteen in de Gemeente Utrecht, gaan wij alles op papier zetten. Heeft u gekozen voor een geheel nieuw ontwerp, dan werken wij een realistisch ontwerp voor u uit. Ook maken wij een duidelijke prijsopgave, compleet met alle bijkomende kosten. Zo weet u waar u aan toe bent. Kiest u een grafsteen van onze website of showtuin in Veenendaal dan kunnen wij tijdens het eerste gesprek de prijs afgeven.
Heeft u een goed gevoel over het gekozen grafsteen?
Dan geeft u het akkoord en gaan wij voor u aan de slag.

Bekijk onze collectie
Grafsteen kopen in de Gemeente Utrecht

Stap 4:

Wij produceren de grafsteen

Vervolgens gaan wij het grafsteen produceren. Dit gebeurt in onze eigen werkplaats met behulp van de meest geavanceerde technologieën en machines. Voor de productie van de grafsteen zorgen wij dat de door u gekozen materialen van hoogwaardige kwaliteit zijn.

Tijdens de productie wordt de grafsteen gecontroleerd op nauwkeurigheid en kwaliteit. Onze ervaren vakmensen zorgen ervoor dat elk detail klopt en dat het eindproduct aan de hoogste standaarden voldoet.
Ons productieproces staat garant voor kwaliteit, nauwkeurigheid en duurzaamheid. Wij zorgen ervoor dat u een waardig en persoonlijke grafsteen krijgt voor uw dierbare.

Bekijk onze collectie
Grafsteen kopen in de Gemeente Utrecht

Stap 5:

De grafsteen wordt geplaatst in de Gemeente Utrecht

Eenmaal voltooid, is de grafsteen klaar om geplaatst te worden. De grafsteen wordt op een veilige manier naar de begraafplaats in de Gemeente Utrecht gebracht. Eenmaal aangekomen op de begraafplaats wordt de grafsteen vervoert naar het desbetreffende graf. Het graf wordt klaargemaakt en eventuele voorwerpen die op het graf liggen worden netjes aan de kant gelegd. Zodra het graf egaal is gemaakt wordt de grafsteen op de plek geplaatst. Nadat de grafsteen is geplaatst, zal deze uitgelijnd worden op de juiste plek. Dit zorgt voor een professionele en waardige uitstraling. Zodra alles is uitgelijnd zullen onze professionals het graf schoonmaken, ook zal alles rondom het graf netjes gemaakt worden. De voorwerpen die op het graf lagen worden netjes voor of achter het graf gelegd.

Bekijk onze collectie
Grafsteen kopen in de Gemeente Utrecht

Stap 6:

Het eindresultaat

De grafsteen is geplaatst in de Gemeente Utrecht. De geplaatste grafsteen is een tastbare herinnering aan de dierbare die zo intens gemist wordt. Het is een plaats waar je als nabestaanden naartoe kunt gaan om uw gedachten te verzamelen, te rouwen en herinneringen te koesteren. De grafsteen laat zien hoeveel de persoon betekend heeft voor de nabestaanden.
Een grafsteen is een persoonlijk en waardevol object voor de nabestaanden. Het is een plaats van herinnering, eerbetoon en rouw. De grafsteen zal helpen om herinnering levend te houden en emoties te verwerken.

Bekijk onze collectie

Veenendaal

Kruisboog 28, 3905 TG Veenendaal, Nederland
0318 - 525 356 veenendaal@arteagrafmonumenten.nl

KvK: 67884024

Route plannen

Openingstijden

maandag

gesloten

dinsdag

10:00 - 17:00

woensdag

10:00 - 17:00

donderdag

10:00 - 17:00

vrijdag

10:00 - 17:00

zaterdag

10:00 - 15:00

zondag

gesloten

Een grafsteen aanschaffen roept een hoop vragen op, stel ze daarom gerust aan ons

Vragen? Neem gerust contact met ons op

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Waar wij plaatsen?

Begraafplaats Daelwijck Utrecht

Floridadreef 11

Utrecht

Begraafplaats Kovelswade Utrecht

Koningsweg 45

Utrecht

Begraafplaats Soestbergen Utrecht

Gansstraat 167

Utrecht

Begraafplaats Tolsteeg Utrecht

Maansteenweg 1

Utrecht

Prot. Begraafplaats Vleuten

Europaweg

Vleuten

Prot.Begraafplaats De Meern

Zandweg 148

De Meern

RK begraafplaats De Meern

Pastoor Boelenslaan 11

De Meern

RK Begraafplaats St. Barbara

Prinsesselaan 2

Utrecht

RK begraafplaats Vleuten

Pastoor Ohllaan 34/A

Vleuten