Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van de graftekst?

Het kiezen van de juiste grafsteen voor een dierbare is een belangrijke beslissing die u waarschijnlijk maar één keer in uw leven zult maken. Er zijn verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden, zoals de grootte, het materiaal en de gravure van de grafsteen. Ook de kosten van het graveren van een letter op een grafsteen en de opties om deze in verschillende kleuren in te vullen.

Bekijk onze collectie
Moderne grafsteen met cortenstaal

Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van de graftekst?

Het kiezen van de juiste grafsteen voor een dierbare is een belangrijke beslissing die u waarschijnlijk maar één keer in uw leven zult maken. Er zijn verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden, zoals de grootte, het materiaal en de gravure van de grafsteen. In dit artikel zullen we ons richten op de kosten van het graveren van een letter op een grafsteen en de opties om deze in verschillende kleuren in te vullen.

Ons assortiment
Grafsteen met zwart graniet en een vlinder

Wat zijn de kosten van het graveren van een letter op een grafsteen?

De kosten van het graveren van een letter op een grafsteen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal van de steen, de grootte van de letter en het type gravure.

Kinder grafsteen met glasplaat en regenboog

De letters inkleuren

Nadat de letters in de steen zijn gestraald worden deze ingekleurd. Dit geeft de grafsteen meer contrast en maakt de letters beter leesbaar.

Als u op zoek bent naar alternatieven voor het stralen van de letters, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Eén daarvan is om bronzen, gouden of zilveren of roestvrij stalen letters te gebruiken. Deze letters hebben een metallic glans en zorgen voor een stijlvolle uitstraling. Ze zijn duurzamer dan gegraveerde letters en zullen lang meegaan.

Grafsteen met 2 zuilen en tuin

Conclusie

Het graveren van een letter op een grafsteen is een belangrijke manier om de herinnering aan uw dierbare te eren. Het is belangrijk om te begrijpen dat de kosten van het graveren van een letter op een grafsteen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van de steen, het materiaal en de gravure. Als u ervoor kiest om de letters in te kleuren, zijn er verschillende opties om uit te kiezen, zoals stralen met zand, schilderen of lakken. En als u op zoek bent naar alternatieven voor het stralen van de letters, zijn metalen letters zoals bronzen, gouden, zilveren of roestvrij stalen letters ook uitstekende opties. Onthoud dat het kiezen van de juiste grafsteen een persoonlijke beslissing is.

Bekijk hier onze gehele collectie
grafsteen met rood graniet kopen

Zeer tevreden over het geleverde grafmonument voor onze ouders. Artea heeft ons uitstekend geholpen. Denken heel goed mee, komen met prima ideeën, waarbij bijna alles mogelijk is. Daarnaast komt men de afspraken exact na en is de prijs zeer concurrerend. Kortom de 5 sterren zijn zeker terecht.

Anoniem
Zwarte grafsteen met glas brokken

Vandaag is het grafmonument van mijn man helemaal klaar gekomen. Ben erg tevreden over het totale resultaat. Wil jullie hartelijk bedanken voor het meedenken en hoe prachtig jullie het grafmonument gemaakt hebben.

Anoniem
grafsteen met rood graniet en tuin

Afgelopen middag ben ik even wezen kijken naar het graf en ben zeer te spreken over het resultaat. Dit inmiddels gedeeld met mijn broer en zusters en namens hun wil ik u bedanken voor de uitgevoerde werkzaamheden. Hartelijk dank.

Anoniem
zwarte grafsteen van graniet

Bij Artea Grafmonumenten hadden wij écht het gevoel dat we op het juiste adres waren. Artea bedankt!

Anoniem
Grafsteen kopen

We zijn net wezen kijken naar het eindresultaat…: Heel stijlvol; het ziet er prachtig uit! We zijn er erg blij mee; Dank jullie wel!

Anoniem

Dank voor de goede zorg. U hebt met ons meegedacht! We zijn blij met het resultaat!

Anoniem
Grafsteen met vlinder kopen

Hallo, Namens mij en mijn familie dank voor het super vakwerk! We zijn er stil van …

Anoniem
Grafsteen van roestvrij staal kopen

Vandaag is door jullie de steen op het graf van mijn moeder geplaatst. Het ziet er erg mooi uit. Dank voor jullie inspanning en de betrokken manier van werken.

Anoniem
Grafsteen in hart vorm kopen

Het is voor mij een grote troost dat de harmonie van ons huisgezin zo mooi in dit kunstwerk tot uitdrukking is gebracht. Dank voor uwe betrokkenheid en inleving.

Anoniem
Groene grafsteen met zwart graniet prachtig grafmonument

Met de familie zijn wij naar de begraafplaats in Bennekom gegaan. De door u geplaatste steen is zeer mooi. Wij danken u voor de geleverde service.

Anoniem
Grafsteen kopen traditioneel

We hebben iets afgerond. Er ligt een mooie gedenksteen het graf van mijn man. Je liep een stukje met ons mee; daarvoor mijn hartelijke dank, ook namens de kinderen.

Anoniem
grafsteen met rood en zwart graniet kopen

Mede namens mijn naaste familie wil ik u allen heel hartelijk dankzeggen voor de verzorging en plaatsing van het grafmonument voor mijn echtgenote. Wij zijn erg blij met de prachtige grafsteen en het mooie eindresultaat. Een waardig afscheid.

Anoniem
Grafsteen standaard kopen

Wat was het moeilijk om een keuze te maken. Ik wist goed wat ik niet wilde, maar wat dan wel … Gelukkig hebben ze bij Artea alle geduld en ben goed begeleid.

Anoniem
Grafsteen uniek met hart en bronzen kruis

Goede ervaring met Artea Grafmonumenten; denken goed mee, inlevingsvermogen en respect, komen afspraken na en een prettige communicatie!

Vragen over de opties voor grafteksten? Stel gerust uw vraag

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.