Urnen

Urnen en urnenmonumenten bij Artea Grafmonumenten | Artea Grafmonumenten Veenendaal, Alkmaar en Nederweert

Klik hier voor onze uitgebreide collectie asgedenktekens.

Urnen en urnenmonumenten zijn te verkrijgen bij Artea Grafmonumenten in Veenendaal, Alkmaar en Nederweert. Naast een brede collectie sierurnen en urnamenten van de ‘Artea basiscollectie’, kunnen we u ook uiteenlopende materialen tonen zoals bijvoorbeeld bijzondere soorten graniet, keramiek, glas, RVS en brons waarmee ook aan uw ‘speciale wens’ vormgegeven kan worden. Klik hier voor onze urnamenten en hier voor onze as glasobjecten waarbij zoals de naam al zegt, het as in glas word verwerkt.

Waarom een urn van Artea Grafmonumenten?

  • Snelle levertijd
  • Diverse mogelijkheden qua grootte, vorm en kleur
  • Basis collectie sierurnen van Artea Grafmonumenten
  • Uniek ontwerp mogelijk
  • In ieder budget iets mogelijk

Klik hier voor onze zeer uitgebreide collectie.

Verschillende urnen soorten:

Glasfiber: dankzij de eigenschappen van het materiaal zijn Glasfiber urnen zeer duurzaam en bestand tegen weer, wind en temperaturen tot wel -30C. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor buiten en vormen daarmee een betaalbaar alternatief voor urnen van steen, marmer en graniet.

Keramisch: verreweg de meest gebruikte urn is die van keramiek. Speciaal geselecteerde ingrediënten zijn gemixt om een keramische massa te creëren, waarmee de modellen worden vormgegeven. De keramische urnen zijn bedekt met verschillende kleuren emaille. Dit resulteert in een prachtige, kleurvolle urn. Keramische urnen zijn zowel geschikt voor binnen als buiten.

Messing: de Messing urnencollectie van Artea Grafmonumenten bestaat uit urnen die gemaakt zijn van hoogwaardige metalen als brons, koper en messing. Veel tijd en aandacht is besteed aan de vormgeving en de decoratie. De urnen zijn handmatig gemaakt en daardoor zeer nauwkeurig afgewerkt.

Hout: onze houten urnen zijn gemaakt van zogenaamd ‘Sheesham-hout‘ uit India. Dit is het beste geïmporteerde hout wat vandaag de dag beschikbaar is. De vormgeving van de urnen kenmerkt zich door de eenvoud en de klassieke stijl in combinatie met opmerkelijke details.

Marmer: met een Marmeren urn heeft u een uniek product in handen. Het hoogwaardige marmer dat voor de marmeren urn gebruikt wordt, komt uit steengroeven in Azië. Doordat marmer een natuurproduct is, is geen enkele marmeren urn hetzelfde.

Biologisch afbreekbaar: onze Biologische afbreekbare urnen zijn opgebouwd uit organische materialen en daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Dit type urn vergaat na verloop van tijd en wordt zo weer opgenomen in de aarde. Deze urnen worden voornamelijk gebruikt voor het begraven van de as in de aarde.

Wat kunt u met de as en/of urn doen?

  • Onze urnen vallen zowel binnen als buiten te plaatsen. Denk hierbij aan een voor u bijzondere plek. Dit valt goed te combineren met een granieten zuil en/of bronzen beeld.
  • Een urn combineren met een bestaand grafmonument.
  • Bijzetten van de urn in een urnenmuur.

Zonder uw levensverhaal van de overledene is het, naar onze overtuiging, zinloos om een persoonlijk gedenkteken te ontwerpen. Veel urnamenten lijken op elkaar terwijl geen mens hetzelfde is. Dit kan niet kloppen. Immers, elk mens is uniek en verdient een even uniek monument.

In ons bedrijf besteden onze ontwerpers en medewerkers dagelijks dan ook veel aandacht aan ‘de mens achter het monument’. Er is alle ruimte voor een goed gesprek over de dingen die voor u zo onvergetelijk zijn. Wie was hij? Wat deed hij in zijn leven? Of: hoe was haar karakter? Waardoor vergeet u haar nooit meer? Of: wat zijn uw dierbaarste herinneringen aan hem of haar?

Door de eeuwen heen wordt er gecremeerd. Wij zien ook bij keuze van het gedenkteken een cultuurverandering. De dood is tegenwoordig geen taboe, ondanks het grote verdriet en verlies.

 

 

afspraak-maken-bij-Artea
Top